Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Rolno Spożywczego “BASSO” Sp. z o.o.

Masa jajowa płynna pasteryzowana od BASSO to synonim świeżości i bezpieczeństwa. Dzięki delikatnemu procesowi pasteryzacji, produkt zachowuje wszystkie właściwości świeżych jaj, jednocześnie eliminując ryzyko obecności szkodliwych mikroorganizmów. Jest to doskonała baza do przygotowania wielu dań i produktów, od deserów po gotowe dania, idealna dla restauracji, cukierni oraz producentów żywności, którzy stawiają na jakość i bezpieczeństwo.

Usługi i produkty:
Produkcja:
Jaja w proszku
Żółtko w proszku
Białko w proszku
Białko w proszku wysokopieniste
Albumina – odcukrzone białko w proszku wysokopieniste
Masa jajowa płynna pasteryzowana
Białko płynne pasteryzowane
Żółtko płynne pasteryzowane
Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Rolno – Spożywczego Basso Sp. z o.o. istnieje od 1991 r. Basso to firma prywatna w całości oparta na polskim kapitale. Na bazie wieloletnich i bogatych doświadczeń oraz kompleksowej wiedzy dotyczącej branży jajczarskiej w 1997 r. stworzyliśmy Zakład Przetwórstwa Jaj, który do dziś jest zlokalizowany w Gołkowicach Dolnych.